Costa Blanca

De Costa Blanca wordt ook wel het "Florida van Europa" genoemd. En niet voor niets, want met meer dan 320 "zondagen" per jaar en het bijzonder gunstige klimaat geniet u er het hele jaar door.
De World Health Organisation heeft het klimaat tot het meest aangename van Europa benoemd.
De twee grote zoutmeren, welke de grootste zoutmeren van heel Europa zijn, schijnen erg goed te zijn voor mensen die last hebben van reuma, psoriasis of hart/ en vaatziekten.
Tevens kunnen hier tal van flamingos bewonderd worden.

Ligging
De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Almeria en in het noorden aan de Costa Dorada. De kust grenst aan de Middellandse Zee.

La Mata
La Mata ligt in het zuiden van de Costa Blanca en wordt nog niet overspoeld door toerisme, maar biedt wel alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het is gelegen aan een breed zandstrand en u heeft een ruime keuze in restaurantjes en gezellige tapasbarretjes. Elke woensdag is er een grote markt.

Torrevieja
De naastgelegen stad Torrevieja is een bruisende havenstad die tal van uitgaansmogelijkheden biedt. In de grote winkelstraten kunnen de kooplustigen hun hart ophalen. Ook is er natuurlijk een wekelijkse straatmarkt. Torrevieja is meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard. Tevens is er een groot aquapark.

Guardamar
Guardamar is een middelgrote plaats. In Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt.

Alicante
Alicante is met de mooie palmenboulevard en de gezellige winkelstraten één van de bekendste steden aan de Costa Blanca. De stad beschikt over een haven en u vind er schiterende historische gebouwen. Na het winkelen is het heerlijk verblijven op een terrasje en heeft u een ruime keuze aan restaurantjes. De tapas zijn zeker het proberen waard.

Elx/Elche
Als u een speciale tocht wilt maken en diep de cultuur in wilt duiken dan moet u naar de stad Elx.
Ten zuiden van Alicante ligt een stad midden in het grootste palmenwoud van Europa met alles dichtbij elkaar op een kleine oppervlakte. Op de fiets kun je verfrissende tochten maken door botanische tuinen, op zoek naar de fontein van La Dama dElx. De stad zelf heeft forten, poorten, kloosters en paleizen uit alle perioden en zelfs een originele hamam. Er zijn vele traditionele feesten, vooral het Misterio de Elche, La Vespria en La Festa in augustus zijn spectaculiar.

Feesten
Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden. Lokale feesten met- en zonder optochten die altijd afsluiten met een fantastisch vuurwerk.

Temperatuur
De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde tempratuur rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC.

Taal
De officiële voertaal is Spaans. U kunt echter vrijwel overal met Engels en/of Duits en soms zelfs Nederlands terecht.


Spanje en gezondheid

Last van reuma?
Dat het Spaanse leefklimaat gezonder is dan in de noordelijke Europese landen is inmiddels bewezen. De stress en natte koude ofwel het vochtige klimaat zijn met name de boosdoeners voor de reumapatiënten.

Een op tien
Een op tien Europeanen heeft in meer of mindere mate last van reuma. Zonder medisch teveel in detail te treden over reumatische aandoeningen, willen wij graag het volgende vermelden; Reumapatiënten krijgen met enige regelmaat per jaar een pijnaanval, die voor velen onder ons, in goede gezondheid, ondenkbaar is. Een groot deel van hen nemen dan noodzakelijkerwijs de stap naar de huisarts om de pijn te onderdrukken. Wij spreken hier ook uit ervaring en mogen bevestigen dat het klimaat van de zuidelijke Costa Blanca door het hoge zoutgehalte in de lucht het beste medicijn is wat op dit ogenblik voor reumapatiënten bestaat.

Kuuroorden en zoutmeren
Er zijn kuuroorden, aan de zoutmeren gelegen, speciaal voor reumapatiënten, waar deskundige begeleiding aanwezig is. Er zijn gevallen dat de huisarts een verwijsbrief geeft voor Kuuroord Bad Bramstedt. Misschien is het te overwegen eerst een vakantiewoning te huren in deze omgeving en zelf te ervaren wat het klimaat met u doet.

Overwinteren

Wanneer vele mensen in het noorden zich klaarmaken voor de winter, bereiden wij ons aan de Costa Blanca in Spanje voor op het overwinterseizoen. Hier kunt u namelijk ook zorgeloos genieten van de warmte van de winterzon.

De gemiddelde temperatuur in de winter in het zuiden van Spanje is zo'n 20 graden en die kan ook nog eens oplopen. De spaanse zuidkust heeft het warmste winterklimaat van Europa vooral rondom Torrevieja, deze streek heeft gemiddeld in de winter zo'n 7 zonne-uren per dag. Heerlijk voor diegene die ook nog in de winter lekker van de zon wil genieten. Denk ook aan de lage luchtvochtigheid, schone en zuivere lucht want deze streek kent geen industrie. Dit is ook de reden waarom vele ouderen en jonge senioren kiezen om hier te overwinteren.

In de omgeving zijn talloze Nederlandstalige dokters, bakkers, slagers,makelaars en uitgaansgelegenheden te vinden. Ook tijdens de winter kunt hier vele sportieve en culturele activiteiten verrichten.

Overwinteren kan zelfs goedkoper zijn dan thuis blijven, denk aan de hoge energiekosten thuis. U huurt bij ons al een vakantiewoning voor € 600 per maand of minder tijdens de wintermaanden.

Vervoer

Op vakantie met : Het vliegtuig

Het vliegtuig is de makkelijkste manier om naar de Costa Blanca te vliegen. U kunt uw bestemming namelijk binnen enkele uren bereiken.

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar de Costa Blanca en wilt u hier goedkoop naar toe vliegen. Dan zijn er voor u meerdere mogelijkheden om hier naartoe te kunnen vliegen.

U kunt ervoor kiezen om een last minute vliegticket of aanbieding te boeken en te profiteren van de hoge kortingen. Een andere mogelijkheid is het vliegen via de kleine luchthavens, u kunt de Costa Blanca met het vliegtuig bereiken via de luchthaven van Alicante (El Altet) of het vliegveld van Murcia (San Javier). Zonder meer de meest gebruikte, snelste en ook de meest goedkope manier van reizen, zeker voor korte vakanties.

Het aanbod en de concurrentie zijn groot. U kunt in Nederland of Belgie terecht bij vliegmaatschappijen als Ryanair, Vueling, Jetair of Transavia.


Op vakantie met : De auto.

Als u meer tijd hebt en een langere vakantie wilt plannen in zuid Spanje, kunt u er ook voor kiezen om met uw eigen auto naar het zuiden te rijden. Maar onderschat hierbij de afstand en de kostprijs niet.

De afstand vanuit Nederland of België bedraagt ongeveer 2000 km naar Alicante. Voordat u aan de reis begint moet u zich goed voorbereiden op de route en uitstippen waar u kunt stoppen en overnachten. Langs de Route du Soleil vind u Ibis hotels, Etap hotels, en Formule 1 hotels waar u voordelig kunt overnachten.

Opgelet : In Spanje dient u twee gevarendriehoeken en twee reflecterende vesten in de auto te hebben.

© 2018 HurenSpanje Contacteer ons